Kinderopvang 

Heb je kinderdagopvang, peuteropvang of opvang voor of na school en tijdens vakanties nodig? Dan ben je van harte welkom bij Ludiek, kinderopvang op z’n leukst! Basisschool De optimist en Kind Centrum De Optimist werken nauw samen en bieden een aanbod voor kinderen van 2,5 tot dertien jaar. Hierbij willen wij met elkaar het beste uit ieder kind halen. Daarvoor sluiten we zoveel mogelijk aan op elkaars activiteiten en werken we aan een doorlopende leerlijn. Kinderopvang en -ontwikkeling wordt bij ons verzorgd door Kinderopvang Ludiek. Met een vast, enthousiast team van pedagogisch medewerkers wordt de opvang verzorgd. Op de website van kinderopvangludiek.nl vind je meer informatie en kun je jouw kind Aanmelden - Ludiek.

Peuteropvang

Onze peuteropvang is kleinschalig, actief, ontwikkelingsgericht en bevordert een soepele overgang naar de basisschool. De peutergroep is in de schoolweken op alle dagen geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur voor 2,5 - 4-jarigen. De gewenste minimale afname is twee dagdelen, in totaal acht speeluren.

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

We bieden bovendien een prachtig VVE programma! VVE staat voor ‘Voor- en Vroegschoolse Educatie’. Een VVE programma is voor peuters met een taal- of ontwikkelingsachterstand. Door dit programma kunnen ze, samen met ons, spelenderwijs deze achterstand inhalen, zodat straks de overgang naar school wat eenvoudiger is. De gewenste minimale afname is twee dagdelen, in totaal acht speeluren, maar meer mag ook. Voor VVE peuters is dit vier dagdelen, in totaal 16 speeluren.

Nauwe samenwerking

Er is een nauwe samenwerking tussen de peuteropvang en de basisschool. De zorg kwaliteit coördinator (ZKC'er), de leerkrachten en de pedagogisch medewerkers werken intensief samen om de doorgaande lijn van peuter naar kleuter zo goed mogelijk vorm te geven. Peuters en kleuters ontmoeten elkaar tijdens spelmomenten en we vieren feesten samen. Na de peuteropvang gaat jouw kind, als hij/zij vier jaar wordt, naar de basisschool. Je moet je kind hiervoor zelf aanmelden. Evenals voor onze BSO. Zo kan hij of zij heel vertrouwd in dezelfde veilige omgeving blijven voor en/of na school.

BSO

Heb je opvang voor of na school en tijdens vakanties nodig? Dan ben je van harte welkom bij Ludiek, kinderopvang op z’n leukst!

Voor- en naschoolse opvang

Als je uit school komt, wil je doen wat je leuk vindt. Het is tenslotte jouw vrije tijd! Eerst wat drinken, je verhaal kwijt en dan… lekker spelen! Verkleden als piraat, ridder of prinses. Het mooiste vliegtuig bouwen van lego of samen een modeshow organiseren. Dollen met je vrienden, buiten een hut bouwen, met z’n allen voetballen. Of gewoon rustig een boek lezen of een spelletje doen; dat kan natuurlijk ook. Want na schooltijd is het tijd voor ontspanning.

Openingstijden en kosten

De BSO is bedoeld voor kinderen uit het basisonderwijs (vanaf vier jaar tot en met het einde van de basisschool). Opvang is vanaf einde schooltijd tot 18.00 uur. Ook voor school, tijdens studiedagen en vakanties regelt Ludiek BSO. Omdat er in de vakanties vaak minder kinderen naar de opvang komen, worden er kinderen uit verschillende locaties van de Kinderopvang Ludiek opgevangen op één centrale locatie.

Wel zijn er kosten verbonden aan de buitenschoolse opvang. Een deel van deze kosten kun je terugkrijgen via de kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst.